Tortulet cu doua creme

de Constelatialeu in Torturi, 17 Noi 2013 | 18856 vizualizari

 

Tortul la mine e ca si placinta cu mere se face pe repede inainte.......Mami nu faci si tu un tort cum imi place mie ,cu blat de nuca,crema de vanilie si crema de ciocolata...deci cam astea au fost spuse....Ce nu face leoaica pentru leusor.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua mici
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Sirop
  • 2-3 linguri zahar ars
  • apa
  • Crema vanilie
  • 1 plic crema de vanilie Dr.Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Crema de ciocolata
  • 1 plic crema de ciocolata ,trufe cu rom de la Dr.Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Pt.ornat
  • sos de ciocolata
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu doua creme:

Blat:

Albusurile le batem bine cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam bine,sa stea tare albusurile.Adaugam galbenusurile unul cate unul si omogenizam,apoi faina si nuca macinata.Ungem o forma de tort (23 cm) cu margarina si o tapetam cu faina,adaugam compozitia si bagam la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa care se taie in 4.

Sirop:

Caramelizam zaharul ,peste el adaugam apa si lasam la fiert pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie:

Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul,laptele,smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de ciocolata:

Intr-un castron punem continutul plicului,adaugam zaharul ,laptele, smantana si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare:

Blatul taiat in 4.Punem prima foaie de blat,o insiropam,adaugam crema de ciocolata,foaia a doua ,insiropata,crema de vanilie,foaia a treia,insiropata,crema de ciocolata si ultima foaie insiropata si apoi crema de vanilie cu care imbracam tot tortuletul.Ornam cu crema ciocolata,sos de ciocolata si nuca macinata.

E mai bun a doua zi,dar cum nu se exista rabdare in vocabular,il taiem si il mancam,ca de aia l-am facut.....

TIPS-URI

1

blatul se taie mai bine daca e facut cu o zi inainte..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si jeleu de fructe de padure