Trandafiri cu branza

de ionela2682 in Dulciuri, 10 Mar 2010 | 5323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina (1/2 kg)sau mai mult
  • oua (5)
  • zahar (375 g)
  • drojdie (40 g)
  • lapte (1 pahar)
  • rom (1 lingura)
  • sare (1 virf de cutit)
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • branza de vaci + 2-3 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu branza:

Se dizolva drojdia in lapte, se amesteca cu faina si zaharul si se lasa sa creasca o ora. Cind aluatul este crescut, se adauga ouale unul cite unul, sarea, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se amesteca totul si se framinta 10-15 minute, apoi se lasa din nou sa creasca 1/2 ora.

Pe planseta cu faina se intinde o foaie din aluat de 1,5 cm, care se unge branza amestecata cu ou si putin zahar.

Se infasoara foaia, formind un sul, care se taie in 8-10 bucati.care se aseaza intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se mai lasa sa creasca 1/2 ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit.

Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri. La citeva minute dupa ce s-a copt, se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]