Trandafiri cu mere

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 27 Apr 2010 | 8341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere:

Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.

Intindem foaia de aluat de foietaj, presaram zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.
Apoi taiem fasii de aluat de 1.5 cm Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse.(ca in img).Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc(sub tava in care se coc trandafirii puneti un vas/tava cu apa, pentru a evita sa se arda).Se pudreaza cu zahar si scortisoara dupa ce s-au racit.

Sunt deliciosi!

sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara