Triple Chocolate Toffifee Cheescake

de Lavinia in Prajituri, 16 Mai 2013 | 20406 vizualizari

 

M-a cucerit de cand am vazuto prima data :x Multumesc Paula pentru reteta ,este mai mult decat minunata!Ce-i drept am facut mici modificari la ea dar e una dintre cele mai bune prajituri mancate/facute de mine vreodata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g biscuiti de calitate(macinati)
  • 90 g ciocolata amaruie topita
  • 150 g unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 3-4 linguri frisca lichida
  • lapte(optional daca vi se pare ca e compozitia prea tare/sfaramicioasa)
  • 1 vf lingurita scortisoara
  • 1/2 pastaie de Tonka razuita(optional)
  • Caramel:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri de apa
  • 1 praf de sare
  • 70 g unt
  • 70 g frisca lichida
  • 100 g arahide tocate
  • Strat 1 de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Crema:
  • 300 g mascarpone
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 150 g frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite gelatina granule
  • Strat 2 de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3-4 linguri de frisca lichida
  • Decor:
  • Bomboane Toffifee
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triple Chocolate Toffifee Cheescake:

Blat/Crusta:

Punem intr-un bol mai mare biscuitii macinati ,cacaua ,scortisoara ,pastaia de Tonka(optional) si amestecam usor. Adaugam si restul ingredientelor si omogenizam bine.(La nevoie mai adaugam putin lapte). Tapetam o tava(20 cm) cu folie si punem compozitia de biscuiti tapetand bine si peretii formei. Dam forma la rece si intre timp pregatim caramelul.

Caramel:

Punem intr-o craticioara zaharul cu apa si lasam pe foc pana se caramelizeaza usor (culoarea chihilimbarului). Adaugam praful de sare si frisca lichida si amestecam energic.Adaugam untul si arahidele tocate si mai lasam pe foc pana se topeste untul. Punem caramelul usor racit peste crusta de biscuiti si dam la rece pana se intareste.

Stratul 1 de ciocolata:

Topim ciocolata cu frisca lichida si o distribuim uniform peste caramel.

Crema:

Mixam mascarponele cu vanilia si frisca. Hidratam gelatina in 40 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste ciocolata alba topita in prealabil si amestecam pana se topeste complet gelatina. Adaugam ciocolata peste frisca si omogenizam bine. Peste stratul de ciocolata punem crema si dam din nou la rece pana se intareste crema.

Stratul 2 de ciocolata:

Topim ciocolata cu frisca lichida si o punem peste crema .

Decoram cu frisca si bomboane Toffifee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triple Chocolate Toffifee Cheescake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata