Triunghiuri cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2014 | 3662 vizualizari

 

De cate ori fac "ordine" prin frigider este imposibil sa nu gasesc ceva care nu mai are trecere. Asa am gasit ceva branzeturi si repede am facut aceste triunghiuri bune cu ceai, cu lapte dar si calde sunt minunate

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1 cana cu lapte
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 50 g unt
  • UMPLUTURA
  • 500 g branza (eu am avut cas indulcit de capra)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Triunghiuri cu branza:

Intr-un castron punem faina cernuta cu drojdia,adaugam oul batut cu sare,laptele,amestecam pana se omogenizeaza totul iar daca mai e nevoie de lapte mai adaugam;framantam aluatul adaugand cate putin unt topit iar cand se desprinde de palme usor,acoperim vasul si-l tinem la loc cald

Pentru umplutura intr-un castron amestecam branza,daca e cazul o radem sau o sfaramam cu furculita,adaugam ouale batute cu smantana si omogenizam;la aceasta placinta eu nu pun nici arome,nici zahar

Intr-o forma rotunda sau cratita unsa cu unt din belsug,punem pe fundul ei hartie de copt apoi rupem din aluat,aplatizam si punel aluatul in forma,deasupra rasturnam branza,acoperim cu alta foaie de aluat,avand grija ca marginile sa le intoarcem in interior,mai lasam sa creasca 10-15min,ungem suprafata cu galbenus,presaram cateva seminte de chimen iar cu un cutit bine ascutit,impartim placinta in triunghiuri apoi o lasam la cuptor la foc mic 30-40min.

O servim calda pudrata cu zahar sau nu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piept de pui