Ștrudel este o specialitate austriaca adoptata de multe tari din Europa Centrală.
Cunoscut în lumea întreaga, însă nicăieri preparat ca la Viena, ştrudelul cu mere este de fapt un produs de origine turcă care a migrat spre Viena, prin Ungaria.
Se curata merele și se taie în cuburi.
Gatiti merele în 30g de unt, cu zahărul, mierea și scorțișoara timp de 10 minute.
Se topește untul rămas.
Intr-o tava, puneți o foaie de placinta, o ungeti cu unt si repetati pana aveti 4 foi de placinta.
Puneti jumatate din cantitatea de mere și rulati. Repetați - veti obtine 2 rulouri umplute cu mere. Asezati foile ramase, un pic suprapuse una peste cealalta. Se pun cele doua rulouri pe foile ramase, se ruleaza si se intorc marginile. Incalziti cuptorul la 180 ° C. Puneti strudelul in tava pe o hartie de copt. Ungeti cu unt topit și taiati-l in portii (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura). Puneti in cuptor si coaceți timp de aproximativ 15 minute.
După ce s-a răcit, presarati cu zahăr pudră. Poftă bună !!!!
1
taiati-l in portii inainte de a-l pune in cuptor (nu-l taiati complet numai foile de deasupra si umplutura)