Trunchi de copac

de elena1988 in Prajituri, 4 Noi 2010 | 8771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 400 ml de lapte dulce
  • 4 linguri de zahar
  • 50 gr de unt
  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 300 gr de zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 300gr faina
  • Glazura:
  • ciocolata finetti
  • o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie,esenta de vanilie, se amesteca bine pana nu se mai simte zaharul la lingura, se adauga cacaoa, si faina.

Se toarna compozitia intr-o tava intinsa( tava cuptorului) si tapetata cu hartie de copt, se pune in cuptorul incins timp de 10 minute, s-au se face testul cu scobitoarea, cand s-a facut blatul se ruleaza cu tot cu hartia de copt si se lasa sa se raceasca.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic, cand s-a racit se adauga untul si se amesteca bine, cand blatul sa racit se desface si se adauga crema racita bine se ruleaza usor si in acelasi timp desprindeti si hartia de copt.

Se taie o bucata de rulada dintr-un capat si se pune langa rulada dandui forma de trunchi de copac, se imbraca in ciocolata si se fac striuri cu furculita, se orneaza cu felii de portocala, si se baga la frigider 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura insiropata cu umplutura de dovleac