Turta cu branza

de Teobucatar in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2011 | 4929 vizualizari

 

Cand aveti nevoie de ceva de "rontait" la un film iar chipsurile (total nesanatoase) nu va mai incanta iata o reteta destul de simpla dar deosebit de gustoasa ...

 

INGREDIENTE

  • 1 cubulet drojdie,
  • un virf cutit de sare,
  • 1/2 lingurita zahar,
  •  4 linguri de ulei,
  • 250 ml apa calduta,
  • 1 ou,
  • faina cat cuprinde,
  • branza sarata,
  • chimen.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta cu branza:

1.Pentru aluat se amesteca ingredientele intr-un castron si se adauga faina astfel incit sa rezulte un aluat moale, pe care il batem 2-3 min cu mina.Din acest aluat vor rezulta 3 blaturi medii,adica vorbim de o tava rotunda de 25-30 cm diametru.Dupa ce s-a dospit ,aluatul se intinde cu miinile unse cu ulei in tava si se incearca sa fie cit mai subtire (va mai creste putin si in cuptor).
2. Se rade branza sarata deasupra, se pliaza in doua si se da din nou forma tavii. Deasupra presarati semintele de chimen dupa ce ati udat-o cu putina apa.Turtita trebuie sa aiba grosimea de max. un deget.Combinatia de branza si chimen iese fantastica pe acest aluat.Merita sa o incercati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

RODIMUR

234 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Talmes-balmes