Turta dulce

de Corinuta in Mancaruri de post, 27 Noi 2010 | 9296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • putin otet
Ptr glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, apoi se toarna peste el 500 ml apa rece si se fierbe pana se topeste caramelul. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara, mierea, praful de copt stins cu otet si faina. Se amesteca bine cu telul sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit cca. 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se pregateste glazura amestecand bine toate ingredientele. Se portioneaza turta si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

faina am pus putin mai multa, cu vreo 2-3 linguri cred, aluatul tre sa fie mai consistent decat cel pentru chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu mere si nuci