Turta dulce

de Corinuta in Mancaruri de post, 27 Noi 2010 | 9701 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 500 ml apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • putin otet
Ptr glazura:
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri amidon
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se pune zaharul intr-o craticioara si se caramelizeaza, apoi se toarna peste el 500 ml apa rece si se fierbe pana se topeste caramelul. 

Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga scortisoara, mierea, praful de copt stins cu otet si faina. Se amesteca bine cu telul sa nu ramana cocoloase. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit cca. 40 de minute.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se pregateste glazura amestecand bine toate ingredientele. Se portioneaza turta si se glazureaza.

 

TIPS-URI

1

faina am pus putin mai multa, cu vreo 2-3 linguri cred, aluatul tre sa fie mai consistent decat cel pentru chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac cu orez si zahar caramelizat