Turta dulce de post

de claudia529 in Prajituri, 22 Apr 2013 | 7387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 500 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un varf praf de scortisoara
  • alte arome ( vanilie , rom etc )
  • faina in jur de 600 g ( compozitia finala este putin mai groasa fata de cea pentru chec)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce de post:

Zaharul se caramelizeaza intr-un vas mai mare, pentru ca toata compozitia se va face acolo. Dupa ce zaharul capata o culoare de maro inchis se lasa la racit, dupa ce s-a racit se adauga apa si se pune din nou pe foc. Se mentine pe foc pana cand bomboana din zahar se topeste si se lasa din nou la racit .

Dupa racire se adauga aromele, faina se amesteca cu praful si apoi se adauga peste sirop. Faina se pune cate putin pentru o omogenizare uniforma.

Tava se tapeaza cu ulei si faina sau se aseaza o foaie pentru copt. Dupa ce se pune compozitia in tava, aceasta se baga in cuptorul preincalzit cca 40 minute (depinde de cuptor ) .

TIPS-URI

1

Zaharul nu se caramelizeaza prea tare pentru a nu deveni amarui

2

Pentru o racire mai rapida vasul se poate pune intr-un alt vas cu dimensiuni mai mari in care se pune apa rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turta dulce