Turte aperitiv cu jumari

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 27 Aug 2011 | 8260 vizualizari

 

Niste turte delicioase, servite mai ales calde, care merg foarte bine langa o bere rece de la frigider..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 400 g jumari macinate
  • 200 g untura de porc
  • 3 oua
  • 40 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 650 ml lapte caldut
  • 80 g cascaval
  • chimen
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte aperitiv cu jumari:

Se inmoaie drojdia in putin lapte caldut cu zahar.
Se framanta apoi bine de tot faina cu 2 oua, drojdia crescuta in lapte, zaharul ramas, chimion un varf de cutit, sare, piper si laptele adaugat treptat.
Dupa ce s-a omogenizat bine se lasa 30 de minute in loc cald, acoperit, sa dospeasca.
Intre timp amestecam jumarile macinate cu untura le asezonam dupa gust si obtinem o pasta cu care vom unge de 3 ori foaia de turte.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie de cam 2 cm pe care o ungem cu 1/3 din pasta de jumari.
Impaturam foaia cum se vede in imaginile 4, 5, 6 si 7 si dam la rece 15-20 de minute.
Procedam la fel cu foaia de inca doua ori pina se termina pasta de jumari.
La sfarsit intindem iar foaia de 2 cm si o crestam cu cutitul cum se vede in poza 9.
Cu ajutorul unui pahar inmuiat in faina taiem turtele rondele ,apoi le asezam in tava cu hartie de copt.
Ungem turtele cu ou batut , presaram putin piper sau chimin si radem cascaval deasupra.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade cam 30-40 de minute pina se rumenesc turtele.
Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi se desprind una de alta si se servesc calde.

Un aperitiv care va scoate din impas cand aveti musafiri.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Pot fi tinute la congelator in pungi, dupa ce s-au racit .Cand le folositi ,se incalzesc la cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte aperitiv cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu lebar de casa