Turte cu faina neagra

de Lau in Piine, 1 Apr 2020 | 4247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 200 g faina alba
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 200 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu faina neagra:

Intr-un bol cernem faina si adaugam sarea si amestecam bine, facem o adancitura adaugam uleiul, praful de copt amestecat cu bicarbonatul si apa, amestecam cu o lingura la inceput.

Continuam sa framantam aluatul cu mainele, adaugand laptele treptat.

Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim cu un prosop sau folie alimentara,lasam sa se ofihneasca 15 min.

Il framantam din nou 5 min dupa care il impartim in bucati egale din care vom forma bilute si le acoperim cu folie si lasam 10 min sa se odihneasca.

Cu sucitorul intinem fiecare biluta facnd cercuri (eu le-am intins mai subtire ca o lipie)

Incalzim o tigaie bine si le coacem cca 2-3 min la foc mediu pana ce se rumenesc usor.

Cand sunt gata le acoperim cu un prosop de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa rosie