Turte cu gem

de abetina in Piine, 29 Noi 2018 | 8209 vizualizari

 

Rețete românești de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina de grau
  • 1 l apa
  • 1 cub drojdie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 borcan gem de gutui, 800 gr
  • 1 borcan gem de dovleac, 800 gr
  • Pentru prajit:
  • 400 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte cu gem:

   Se pune faina de grau intr-un vas.
   Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
   Se pun intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea; se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare, nu prea moale; se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
   Se rupe cate o bucatica de aluat, se intinde pe masa de lucru, se pune gem pe mijloc, se aduna marginile, se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul, se coc pe tabla incalzita sau se prajesc in ulei incins.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte chinezesti cu ceapa verde