Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)

de adasev12 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 13251 vizualizari

 

Eu aceste turte le-am descoperit de cand sunt aici in Moldova...la noi in Ardeal nu se fac...sunt ff bune...si se fac in Ajun de Craciun si se dau de pomana...super...ammancat o farfurie mare....De obicei se fac din aluat de casa, din apa si faina...dar noi am fost mai lenese anul asta( mai mult soacra.-mea...) si am cumparat foi de placinta

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de palcinta
  • nuca dupa gust, cam 500 g am pus noi
  • coaja rasa dela 4 lamai si o portocala
  • 3 esente de rom
  • zahar dupa gust
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului):

Foile de placinta se desfac cu grija si se taie in 4 parti, apoi se ia bucatica cu bucatica si se prajesc pe plita.  Dupa ce se prajesc toate se pun la inmuiat in sirop facut din apa, zahar si esenta de rom. Nuca se prajeste si se macina, se amesteca cu zahar din belsug si coaja rasa de la lamai si portocale.

Pe farfurii se asaza un rand de foi inmuiate, apoi se presara nuca aromata din belsug, se pune alt rand de foi si tot asa. Deasupra se pune un strat mai gros de nuca. Cu cat foile sunt mai insiropate, cu atat mai bune sunt turtele.

TIPS-URI

1

aceste turte se sfintesc de catre preot, inainte de Craciun (numai foile prajite), apoi in seara de Ajun se pun cu nuca si se fac farfurii care se dau de pomana pt. cei dusi la cele sfinte, sa fie de sufletul celor dragi mie si plecati dintre noi: mamaia Neta, bunica Lucretia si bunicul Nicolae!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte de Craciun (poalele Maicii Domnului)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]