Turte rupte

de mihaelam90 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 11413 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru turte avem nevoie de:
  • faina
  • apa
  • un praf de sare
  • o lingura de ulei
  • pentru sirop avem nevoie de
  • 1.5 l apa
  • 1/2 kg zahar
  • coaja de lamaie si de portocala
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • nuca
  • migdale
  • zahar
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte rupte:

Framantam aluatul pentru turte si le coacem in cuptor pe fundul tavii.

Punem la fiert pentru sirop apa impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, pentru a se raci.

Pentru a inmuia turtele, punem intr-o oala apa la incalzit. Turtele trebuiesc "spalate" de faina in apa calduta.

Migdalele si nucile se toaca la blander marunt si se amesteca cu zahar. De asemenea, coaja de lamaie si portocala se amesteca cu zahar.

Intr-un lighean mai mare se presara un strat de nuca si putina coaja de lamaie si portocala, dupa care se adauga un strat de turte peste care adaugam sirop, inca un strat de nuca si coaja rasa. Se repeta procedeul pana terminam de asezat toate turtele.

Se servesc dupa cum traditia spune in dimineata de Ajun.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte rupte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Turte - Pelincile lui Isus