Turtite a la Lubita

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2013 | 7504 vizualizari

 

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 cana lapte (200 ml)
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite a la Lubita:

Se pune faina intr-un bol, se amesteca cu sarea si cu drojdia. Laptele se incalzeste putin si se toarna peste faina, impreuna cu uleiul. Se framanta aluatul 5-10 minute, adaugand putin ulei, pana nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit circa o ora la loc caldut.

Se rupe o bucata de aluat si se intinde pe masa infainata, apoi se prajeste in ulei incins, pe ambele parti pana se rumeneste. Se scoate pe un servetel de bucatarie, sa se scurga de ulei.

Se servesc calde,pe cat posibil. Cu telemea razuita si smantana le-am mancat noi.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

se pot servi si cu dulceata sau cu zahar praf deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite a la Lubita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Corinuta 1

20.07.2013, 17:04

Normal Buni ca sunt bune si cu mujdei, din pacate mie mi-e cam rau de la prajeli si de mai faceam si mujdei.....asa ca am bagat un iaurtel dupa!

diaconta 1

20.07.2013, 22:04

ce pofta imi eeeeeee

mihaelar63 1

24.07.2013, 00:28

Super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]