Tzatzichi

de MotanLaOale in Salate, 1 Iun 2011 | 11880 vizualizari

 

La pastrav gandind sa fac un mujdei cu smantana m-a dus gandul la vacanta si a iesit aceasta bunaciune greceasca. In Grecia orice masa incepea cu tzatzichi si orice mancam era insotit de tzatzichi.

 

INGREDIENTE

  • 500g iaurt gras
  • 3 castraveti mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatzichi:

Iaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore.

Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si se lasa la scurs in strecuratoare.

Usturoiul se curata si se piseaza cu sare pana devin pasta.

Intr-un castron se pune iaurtul scurs cu uleiul de masline si se amesteca pana se incorporeaza.

Se adauga usturoiul si castravetii storsi de zeama si se amesteca bine bine.

Se potriveste de sare si este gata.

Se poate servi ca atare cu paine proaspata sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu sos