Pentru zilele când vreţi să gătiţi vreun piure şi aveţi cartofi curăţaţi în plus.
Reţeta este inspirată din revista Good Food, cu mici modificări.
Se curăţă şi se toacă cartofii ca pentru un piure (bucăţi nu mai mari de 1.5 cm) şi se pun la fiert cu sare. Când sunt fierţi în propoţie de 80% se scot şi se lasă la scurs. Între timp se toacă ceapa verde, se pregăteşte cimbrul şi uleiul, vasul pentru copt (yena) şi untul. Cartofii se vor amesteca cu cca. trei linguri de ulei de măsline, cimbru şi ceapa verde tocată asezonându-se bine. Se pun în vasul ce va fi dat la cuptor, vas ce în prealabil a fost bine tapetat cu unt. În vasul pentru copt cartofii se vor presa uşor (eventual cu o hârtie de copt pusă deasupra, pentru uniformizare) şi se vor da la cuptorul ce trebuie să fie încins la app. 180 de grade.
Cât timp vasul se află la cuptor se toacă baconul şi se răzuie caşcavalul. Acestea se vor amesteca şi se vor aşeza peste cartofii din cuptor la cca. 15 minute, deoarece cartofii trebuie să fie bine încinşi. Spre final se pot adăuga ouăle peste toate ingredientele, încât să-şi păstreze forma de "ou ochi".
Poftă bună la masă de nebucătar!