Aceasta mancare face parte din categoria ,, celor ce se fac singure '' , adica nu necesita multa manopera si intre timp mai faci inca vreo 2-3 sortimente !!!
Singura idee care mi-a venit sa botez sosul e ,, septembrie'' dupa luna prepararii. A iesit un minunat sos brun cu culoare de toamna.
Cert ca ai mei nu incetau sa ma laude si sa fie incantati de reteta .
Spalati carnea sub jet rapid de apa rece . lasati pe servet de hartie sa se absoarba umiditatea..Poirtionati felii .
Curatati ceapa , gogosarul si usturoiul. Macinati gogosarul .
Asezati carnea intr-o cratita turnati sosul de gogosari deasupra . Garnisiti cu ceaparosie julien, usturoi,telina verde, stropiti cu ulei , sarati .
Fierbeti la foc mic 1 ora adaugand o cana de apa si controland din cand in cand sa nu scada prea mult .La sfarsiti asezonati cu piper negru proaspat rasnit .
Garnisiti cu gogosari si praz verde.
1
Poate fi servita cu orice garnitura , dar mai sanatos e cu o salata de cruditati .