In weekendul acesta ne-am rasfatat cu o prajitura delicioasa si am profitat din plin de timpul frumos.
Incepem sa pregatim budinca pentru crema. Dizolvam praful de budinca impreuna cu zaharul in 4 linguri de lapte iar restul il punem la fiert. Adaugam budinca dizolvata si amestecam continuu pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim vasul cu folie alimentara, astfel incat folia sa atinga toata suprafata budincii. Lasam la racit.
Mixam untul pana devine spumos iar apoi adaugam treptat budinca racita si mixam bine.
Trecem apoi la pregatirea blatului. Amestecam intr-un vas faina cernuta impreuna cu praful de copt si un praf de sare.
In alt vas mixam ouale impreuna cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi treptat uleiul si mixam, ca la maioneza. Reducem viteza mixerului si adaugam jumatate din cantitatea de faina. Dupa ce s-a incorporat adaugam treptat laptele iar la final incorporam si restul de faina.
Turnam jumatate din aluat in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. In restul de aluat adaugam cacaoa si 1 lingura de lapte si amestecam pana se omogenizeaza.Turnam si aluatul maro in tava.
Asezam visinele pe toata suprafata prajiturii si dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~20 de minute).
Scoatem blatul pe un gratar si lasam sa se raceasca.
Intindem crema pe blatul racit.
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu uleiul. Dam de pe foc si adaugam cele 2 linguri de Nutella. Lasam glazura sa se racoreasca putin apoi o intindem peste crema. Cu o furculita "desenam" valuri pe toata suprafata prajiturii.
Dam apoi prajitura la rece inainte de a servi.
Si ca sa vedeti ca a venit si la noi primavara va prezint primii ghiocei...cam micuti, ce-i drept :).