Varza a la Cluj

de vickyduta in Pui, 20 Dec 2010 | 12249 vizualizari

 

Am tot cautat m-am tot inspirat pana la urma am ajuns sa fac propria mea varianta de varza a la cluj ce sa dovedit a fi o mancare excelenta, exact pe gustul nostru.

 

INGREDIENTE

  • 1-2 verze mai mici
  • 1 pahar smantana
  • un piept de pui (sau pulpe dezosate)
  • 1 ceapa potrivita
  • condimente de pui
  • 2 rosii sau putin bulion
  • ceva afumatura (eu am avut coaste afumate)
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Tocam varza pe care o frecam bine cu sare, o lasam sa se inmoaie putin intre timp ceapa tocata solzisori o calim in putin ulei, cand sa inmuiat se pune intr-o oala varza adaugam ceapa calita, amestecam bine pana se inmoaie varza punem putin piper. Separat se taie fasiute carnea de pui se condimenteaza dupa gust si se prajeste putin in ulei, am adaugat si putina carene afumata.

In vasul roman am pus un strat de varza calita, punem rosii taiate cubulete, am adaugat carnea prajita, punem jumatate din paharul cu smantana apoi restul de varza mai adaugam rosii , smantana si  costitele afumate deasupra. Se da la cuptorul preincalzit pentru 1 ora la foc potrivit.

Se serveste calda alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Korma curry de pui