Varza a la cluj

de sandytza in Mancaruri cu carne, 20 Iul 2009 | 13621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare
  • 750 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • oregano
  • cimbru
  • 400 gr smantana
  • 1 pahar apa
  • 100 gr sos de rosii
  • 200 gr orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la cluj:

Se taie varza fasii si se pune intr-o cratita incapatoare cu un pic de ulei si o cana de apa.Se adauga sare si oregano si se lasa la calit . O sa scada foarte mult varza. Se amesteca mereu sa nu se prinda de fund.
 
Se taie cepele marunt si se pun la prajit in ulei. Se adauga carnea tocata si un pic de sare. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga pasta de rosii si cimbru. Se lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se ia deoparte pana in momentul montarii .
 
Orezul se fierbe in apa cu un pic de sare. Cand este fiert se pune intr-o strecuratoare sa se scurga de apa.

Montare
Se pune intr-o tava un strat din 1/3 din cantitatea de varza calita si se intinde bine . Peste varza se adaua jumatate din carnea tocata si se intinde uniform. Peste carne se pune jumatate din orezul fiert iar peste orez se pune 150 gr smantana.
  

Se repeta operatia inca odata si se termina cu un strat de varza si 100 gr de smantana.
  
Se astupa tava cu o folie de aluminiu si se baga in cuptor 250 grade ,30 minute.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Bunica 1

21.07.2009, 21:10

Bun, bun!

rivka 1

28.08.2009, 21:38

duminica fac si eu varza a la cluj totusi eu o fac putin altcumva in cratita si fara smantana, buna buna nu am mai facut si de 4 ani cred ca....multumesc ca mi-am adus aminte , e o mancare buna si destul de economica(ieftina).

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu varza dulce