Varză a la Cluj

de madi_marin in Porc, 24 Noi 2011 | 8867 vizualizari

 

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe....preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post sa guste.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1,5 kg varză murată
  • 200 g orez
  • 2 cepe
  • kaizer
  • slaninuţă afumată
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • ulei
  • pastă de tomate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză a la Cluj:

Varza o tocam fideluţă. O amestecăm cu un pic de ulei şi piper.

Carnea o amestecăm cu ceapa tocată, orezul spălat şi bine scurs, sare, piper şi cimbru uscat. Se pune la încins puţin ulei şi se adaugă amestecul de carne. Se lasă pe foc căteva minute amestecând continuu.

Ungem un vas cu puţin ulei, apoi punem un strat de varză tocată, presărăm bucăţele de kaizer şi slăninuţă afumată, toată carnea tocată, încă un strat de varză şi bucăţele de mezel şi slăninuţă. Se presară cimbru şi mărar uscat, se adaugă apă cât să acopere totul şi se dă vasul la cuptor la foc mic.

După o oră de fiert se adaugă pasta de tomate dizolvată în puţină apă.

Se dă din nou vasul la cuptor şi se lasă să scadă bine varza.

Se serveşte mîncarea caldă cu ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde