Era sa fie ,, Varza a la Cluj '', dar robotul a facut nazuri la tocat carnea .Am sa-i spun deci ,, Varza a la Turda ''.
Mancarica aceasta ,, neprogramata ''a iesit deosebita .
Concluzia : Cu aceleasi ingrediente ,gustul e diferit in functie de preparare .
Corespunde ,,principiilor '' mele : perioada rapida de pregatire si gustos .
Pentru inceput puneti vasul roman umplut cu apa rece timp de 30 min .
Carnea taiata cubulete , prazul maruntit se caleste 3-4 min in jumatate din cantitatea de ulei .Adugati sare dupa gust si pasta de kapia .
Taiati varza fasii , sarati , adaugati cimbrul si inabusiti cu o cana de apa sa-si reduca din volum .
,,Claditi '' in vasul roman un rand varza , un rand carne si deasupra terminati cu varza .
Deasupra taiati 3 rosii si ardeiul iute . Adaugati apa cat sa acopere compozitia . Stropiti cu restul de ulei .
Dati la cuptor , foc mediu , 1.5 ore
Serviti dupa preferinta cu smantana sau chefir [ care este mai usurel ]
1
Alegeti carne fara grasime , are mai putine calorii .
2
Tips de chef : decorati intodeauna cu ingrediente ce le-ati folosit la reteta .