Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor

de ionix in Mancaruri cu carne, 7 Noi 2010 | 16321 vizualizari

 

s-a mancat toata, sa nu-mi cereti :D:))

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • 300 ml bors
  • 3-4 carnaciori afumati
  • circa 350g kaizer
  • ceapa
  • 1 ardei gras
  • foi de dafin
  • putin cimbru
  • 3 linguri cu ulei
  • doua linguri pasta de tomate
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor:

 

Varza se toaca fidelute si se freaca cu putina sare si piper.

Intr-un ceaun se pun la calit, in uleiul bine incins, carnaciorii(taiati rondele) si bucatele de kaizer.

Cand incep a se rumeni adaugam ceapa taiata cubulete si ardeiul taiat cubulete.

Lasam pana se inmoaie putin iar apoi adaugam varza treptat.

Dupa ce am pus toata varza adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana cu apa.

Mai punem apa cat sa acopere putin varza. Adaugam putin sare,piper si cimbru.

Lasam pe focul de la aragaz pana da intr-un clocot iar apoi bagam ceaunul la cuptor.

Lasam pana cand varza e aproape gata si apoi punem borsul. Borsul a fost fier inainte.

Mai lasam inca vreo 20-30 de minute.

Dupa ce s-a facut, punem o portie de varza in farfurie iar deasupra punem bucati de kaizer prajit.

Se serveste cu ardei iute si mamaliguta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză călită cu afumături în ceaun la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

tzighi 1

12.03.2013, 15:55

am fugit sa fac o varzica ca nu am mai mancat de 1an si jumate pup toate gospodinele

diaconta 1

12.03.2013, 16:09

Tzighi,am venit si eu la pupat
sa ne aduci si noua varza

ovidiusv 1

11.12.2014, 15:45

Arata foarte apetisant in farfurie, abia astept sa savurez si eu acest deliciu
Eu prefer sa nu ma complic prea mult la curatarea ceaunului, asa ca imi voi lua unul emailat din fonta, am gasit o oferta foarte convenabila aici http://www.ceaunefonta.ro/CEAUNE-FONTA-EMAILATA-c24_0_1.htm
pentru cei interesati, nu de alta dar nu prea merita sa pierzi timp curatand ceaunul, in plus rugineste la umezeala, asa ca...pofta buna tuturor si spor la gatit !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita