Varza cu ciolan si scaricica afumata

de Oana in Porc, 2 Mai 2009 | 14806 vizualizari

 

Varza asta cu ciolan mie imi place s-o fac vara, cu varza dulce, cu bors si rosii proaspete.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan proaspat, cu sorici
  • o bucata de scaricica afumata
  • o varza mare
  • 1 kg de rosii proaspete, de gradina
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • cana-doua de bors proaspat
  • marar proaspat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu ciolan si scaricica afumata:

Ciolanul de porc il spalam bine, il dam intr-un clocot, aruncam apa si apoi il spalam cu apa rece. Il punem apoi la fiert cu foi de dafin, sare si piper. Cand e pe jumatate fiert punem si scaricica taiata feliute. Intre timp tocam varza, cel mai rapid la robot. Cand ciolanul de porc a fiert il scoatem si il taiem bucati de pe os. Osul si-a facut treaba, a dat un gust bun si acum nu mai avem loc de el in oala.

Tocam ceapa si ardeiul gras cubulete, luam o cratita larga si punem putina zeama de carne, apoi ceapa si ardeiul sa se inabuseasca putin(totul fara ulei, zeama are ceva grasime de la carne). Apoi punem carnita si varza. Potrivim de sare. Rosiile le oparim cu apa fiarta, le luam pielita si cotoarele si le “nimicim” si pe ele la robot. Le adaugam in varzica, punem si borsul si apoi bagam totul la cuptor pana scade frumos si se rumeneste putin. O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu ciolan si scaricica afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc a la Nico