Varza cu smantana si sunca afumata

de Catalina L in Mancaruri de legume, 6 Dec 2018 | 4997 vizualizari

 

"reteta romaneasca"
Varza cu smantana este o mancare amintire din copilarie.
De cand ma gandesc sa fac si n-am vazut multe retete, nu stiu daca este un fel de mancare foarte cunoscut.
Se pare ca este originara din Bucovina regiunea mea de nastere.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/12/varza-cu-smantana-si-sunca-afumata.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza proaspata
  • 125 g sunca afumata taiata bucatele (facultativ)
  • 200 g smantana
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulin de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • paprika afumata
  • patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu smantana si sunca afumata:

Indepartati primele foi de varza. Detasati restul de foi si puneti-le la fiert in apa cu sare timp de 30 minute.

Curatati ceapa si morcovul.

Tocati ceapa marunt si dati pe razatoare morcovul.

Caliti ceapa si morcovul intr- tigaie mare si adanca in uleiul incalzit.

Adaugati bucatelele de sunca si reveniti impreuna.

Treceti foile de varza prin apa rece, scurgeti-le bine si taiati-le marunt.

Puneti varza peste ceapa si sunca. 

Amestecam smantana cu o lingura de faina si cu o lingura de bulion de rosii.

Adaugam smantana peste varza, amestecam bine si lasam varza sa fiarba impreuna cu smantana cateva minute.

Este gata, presarati paprika si patrunjel tocat.

Serviti cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu smantana si sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]