Varza de Bruxelles cu bacon si oua

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 24 Mar 2018 | 2938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 4 felii de bacon, tocate
  • 4 oua
  • 2 linguri Parmezan ras
  • 1/4 lingurita fulgi de chili
  • 2 linguri chives tocat
  • paine crocanta pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu bacon si oua:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor. 

Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se aseaza varza de Bruxelles (injumatatita) in tigaie, intr-un singur strat, impreuna cu baconul. Se stropesc cu mixul de otet obtinut anterior si se gateste in cuptor 10-12 minute. 

Cu ajutorul unei linguri, se fac adancituri din loc in loc, unde se adauga ouale, incercand sa pastram galbenusul intact.

Se presara Parmezan, sare, piper si fulgi de chili peste oua si se mai coc in cuptor pentru inca 7-9 minute.

Se serveste imediat cu paine crocanta si chives tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu bacon si oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor