Varza de Bruxelles cu blue cheese

de ExploraCuisine in Mancaruri de legume, 4 Mar 2011 | 9207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varza de Bruxelles    
  • 1 ceapa    
  • 70 ml smantana de frisca    
  • 70 g branza albastra    
  • 1 lingura smantana    
  • parmezan    
  • 200 ml apa    
  • 2 linguri ulei    
  • sare, piper    
  • marar optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza de Bruxelles cu blue cheese:

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari).

Tocam ceapa marunt si sfarmam branza.

Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie.

Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se inmoaie si ele 1-2 minute.

Adaugam 200 ml apa  si lasam sa fiarba sub capac pentru 6 minute.

Dupa cca 6 minute luam capacul jos si lasam sa fiarba inca vreo 5 minute, pana scade lichidul de pe varza.
Adaugam frisca lichida, amestecam si lasam sa fiarba inca 4 minute, amestecand continuu.

Adaugam apoi branza (eu am pus si putin parmezan), amestecam bine pana se topeste.

Adaugam 1 lingura de smantana, marar, sare, piper si amestecam bine. Servim imediat cu friptura (poate fi de orice fel), eu am ales sa o servesc cu pulpe de pui cu usturoi si rozmarin la cuptor.

Bon appetit!              

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza de Bruxelles cu blue cheese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ExploraCuisine 1

05.03.2011, 22:45

Lili2010, spre surprinderea mea verzele nu au fost deloc amarui ci chiar dulcege

MotanLaOale 1

07.03.2011, 08:31

adry88 1

26.05.2011, 18:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arpacas Champignon