Varza murata cu carne si orez

de Panacris in Mancaruri cu carne, 4 Dec 2012 | 11938 vizualizari

 

O varianta mai simpla a "Verzei a la Cluj"!

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morcov 1 bucata,
  • ardei gras verde 1 bucata,
  • rosii proaspete 4-5 bucati,
  • ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • carne tocata mixta (porc+vita) 750 g,
  • varza murata tocata 1000 g,
  • orez 100 g,
  • sare iodata,
  • piper boabe 4-5 bucati,
  • boia dulce de ardei 1 g,
  • foaie de dafin 1 bucata,
  • marar uscat,
  • cimbru,
  • bulion250 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata cu carne si orez:

Legumele se curata, se spala si se toaca marunt, se pun la dinstuit in putina apa si ulei. Dupa ce legumele s-au calit, se adauga carnea tocata si orezul, amestecand continuu, (ptr a nu se inchega in galuste mai mari), se asezoneaza de sare, piper, boia, cimbru, foaia de dafin, cca 10  inute la foc mic. Apoi se adauga varza tocata fideluta, se amesteca usor, pana se incorporeaza toate ingredientele, se adauga deasupra un strat de rosii, se completeaza cu apa, si se lasa la foc molcom, cca. 30 de minute acoperit. Spre finalul fierberii se adauga bulionul, se scutura putin oala, ca sa intre peste tot, nu se mai amesteca, si se lasa cca. 10  minute la foc mic pana se intrepatrund toate gusturile. Se serveste fierbinte cu mamaliguta/paina, smantana

/ardei iute dupa gustul fiecaruia. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata cu carne si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj cu ceva fin Delaco si iaurt