Vinete impanate la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 9842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (a cate aprox.400 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare,piper macinat
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 300 g branza feta
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate la cuptor:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile crestaturilor, se picura cate trei linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.

Se unge o tava sau un vas termorezistent cu o lingura de ulei de masline si se pun in acesta jumatatile de vinete cu coaja in sus.

Se taie branza in felii, se aseaza pe o farfurie unele langa altele. Se curata usturoiul, se piseaza si se pune peste branza, apoi se pipereaza. Feliile de branza se infig in crestaturile din vinete.

Se stropesc vinetele cu uleiul de masline ramas, se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se pot servi alaturi de orez natur .

Se potriveste alaturi de sosul de ketchup cu smantana si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Julie 1

29.07.2010, 21:12

Ce bunatate ai facut aici!

Corinuta 1

29.07.2010, 21:22

Julie, mersi

Oana 1

29.07.2010, 23:58

Mmmm, cat de bune trebuie sa fie O sa le incerc si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti