Vinete in sos cu ardei gras

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 21 Iul 2017 | 3979 vizualizari

 

O mancare cu legume...tare gustoasa !

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete negre lungi
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ceapa
  • 200 ml suc de rosii
  • 50 gr parmezan ras
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete in sos cu ardei gras:

Vinetele le spalam si le feliem felii subtiri pe lungime. Presaram sare si lasam cateva minute la scurs. 

Incingem o tigaie si punem putin ulei. Prajim feliile de vanata pe ambele parti, dupa care le scoatem pe un servet de hartie si le rulam.

Separat, curatam ardeii si ii taiem fasii subtiri.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Intr-o tigaie, punem la calit in putin ulei, ardeii impreuna cu ceapa, amestecand din cand in cand.

Adaugam apoi sucul de rosii cu 1/2 pahar cu apa. Dam la foc mic si lasam sa fiarba sucul. Potrivim de sare si piper. 

Punem jumatate din cantitatea de parmezan si amestecam usor.

Punem sosul cu ardei intr-un vas pentru cuptor. Asezam rulourile de vanata si presaram restul de parmezan.

Dam vasul la cuptorul incins, la 200 grade C, pentru 10-15 minute.

Servim vinetele cu sos cald presarate cu patrunjel tocat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in sos cu ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete