Vinete la borcan pentru iarna

de MIUTA in Conserve, 24 Sep 2011 | 108349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • vinete
  • sare
  • borcane
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete la borcan pentru iarna:

Cantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru ghebe.

Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs.

Cand s-au scurs si racit le-am tocat.

Am pus putina sare de muraturi si am amestecat cu o lingura de lemn.

Am pus vinetele in borcane de 340 g. Daca aveti borcane de 420 g atunci in fiecare borcan o sa intre 1 kg de vinete.

Se pun capacele la borcane si se pun intr-o oala incapatoare cu apa. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-50 minute.

Se scot apoi pe un prosop si se invelesc cu o patura. Se lasa asa pana se racesc.

Se depoziteaza in camara si se pastreaza foarte bine si doi ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la borcan pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]