Vinete umplute cu legume

de Julie in Mancaruri de post, 23 Aug 2011 | 9421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • 1 ceapa,
  • 4-5 rosii,
  • 1 ardei gras,
  • sare,
  • piper, 
  • 1/3 lingurita chimen,
  • patrunjel,
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu legume:

Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin.

Umplutura:

Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori. Rosiile se decojesc si se taie cuburi. Ardeiul gras se taie cuburi mici. Se inabusa ceapa in ulei si apa in cantitati egale. Se adauga vinetele si ardeiul gras si se calesc pana se inmoaie. Se pun rosiile si se asezoneaza cu sare, piper si chimen. Se continua calirea inca 3-4 minute, apoi se opeste focul. Cu pasta obtinuta se umplu vinetele si se aseaza deasupra felii de rosii. Se pun intr-o tava si se introduc la cuptor pentru 20-25 minute.

Se servesc calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille la cuptor