Vita cajun cu fasole verde

de mihaelar63 in Vita, 20 Apr 2017 | 3989 vizualizari

 

 Cel mai simplu ,,suvenir'' de achizitionat cand sunt in vacanta, este un condiment mai deosebit, un ceai, o cafea. Cand ajung acasa, testez retete cu arome noi si savurez cafeluta sau ceaiul. De data aceasta, imaginatia culinara mi-a fost incitata de mixul decondimente si ierburi cajun. Auzisem de el, dar de folosit sau gustat niciodata. Cajun este un mix de ierburi si condimente folosit in bucataria creola din sudul SUA. Cajun este si denumirea stilului de gatit din zona respectiva. Am incercat cajun-ul pe o bucata frumoasa de vita. Gustul si savoarea-efect maxim. Abia astept sa-l folosesc si la pui.
  Delicii de Paste '

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vita tanara
  • 100 ml ulei masline
  • 50 gr unt
  • 500 gr fasole verde frantuzeasca [congelata ]
  • 200 gr rosii cherry
  • 1 lingura mix cajun [pudra de : ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom ]
  • 1 lingura piper boabe mozaic
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vita cajun cu fasole verde:

  1.  Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei.
  2. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile.
  3. Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok].
  4. Am prajit carnea pe toate partile, cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest procedeu, se ,,sigileaza'' - pastreaza suculenta carnii.
  5. Imediat se pune in tigaie untul. Cand acesta este topit, cu ajutorul unei linguri, se umezeste carnea fripta. Aceasta operatiune se numeste in termeni culinari arroser [ franceza ] .
  6. Carnea se mai da la cuptor, cam 10-15 minute. Ideal ar fi la 60 grade C [pentru cine are cuptor modern, eu am unul antic]. Eu am incercat-o sa fie coapta mediu.
  7. Intre timp, puneti fasolea verde [ decongelata ] in tigaia in care ati fript carnea. Adaugati o cana de apa si lasati sa se inabuse usor. Sarati daca este nevoie.
  8. Vita se lasa 10 minute sa se odihneasca, dupa care se feliaza in felii, nu foarte subtiri. Trebuie sa se odihneasca, astfel se va pastra mai bine suculenta carnii.
  9. Am obtinut felii de vita usor rozalii si fragede chiar pe placul nostru. Pregatite medium. Daca le-as fi pregatit mai indelungat, riscam sa-si piarda suculenta si fragezimea.
  10. Serviti vita decorata cu piper mozaic, alaturi de fasolea verde, decorata cu rosioare cherry.
  11. Aveti grija ca preparatul la servire sa fie cald, s-a folosit si unt. Eu l-am mai pus cateva minute la cuptor.

TIPS-URI

1

Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok].

2

Am prajit carnea pe toate partile cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest procedeu se ,, sigileaza '' - pastreaza suculenta carnii.

3

Imediat se pune in tigaie untul. Cand acesta este topit, se umezeste carnea fripta cu ajutorul unei linguri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vita cajun cu fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de vita in sos de bere bruna