Vitel la cuptor

de mihaelar63 in Vita, 6 Noi 2016 | 5228 vizualizari

 

 Un preparat simplu cu ingrediente putine dar foarte savuros .
Ieri vizionam o emisiune in care se spunea ca in gospodariile bunicilor trebuia sa obtina mancare gustoasa cu ingrediente putine si din transe de carne cat mai ieftine .
  Am dorit sa prepar niste costite cu mult usturoi , dor era sambata si ne permiteam sa consumam asa ceva . In graba mare m-am trezit ca am scos o punga ce continea bucati de carne pentru tocat . Le-am adus prin fasonare la aceiasi marime si forma si am trecut la treaba . Am folosit pentru copt vasul de ceramica -gastra- primit cadou de la fiul meu dupa vacanta greceasca .Cel mai mult imi place ca poti obtine o friptura rumena chiar daca are capacul pus [ in capac are o gaura ] .Astfel friptura este suculenta in interior si rumena pe deasupra .

 

INGREDIENTE

  • 1 Kg carne vitel
  • 1 lingura mare untura rata proaspata
  • 2 crengute cimbru
  • 2 cepe
  • 1 caciulie usturoi
  • 4 linguri ardei kapia macinat
  • 1 lingurita rasa piper macinat
  • 1 legatura mare patrunjel verde tocat
  • 1 kg cartofi
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel la cuptor:

  1. Am fasonat [modelat , format] bucatile de carne sa aiba aproximativ aceiasi marime .
  2. Intr-o tigaie mare , incapatoare [ Wok Tefal]am pus carnea sa se rumeneasca impreuna cu untura proaspata de rata .
  3. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca am amestecat-o cu pasta de ardei Kapia .
  4. Am curatat si spalat ceapa si usturoiul .
  5. Am aruncat ceapa si usturoiul taiate grosier felii peste carne - nu conteaza cum sunt taiate , se vor ,, topi'' la gatire .
  6. In vasul de ceramica am pus pe fund crengutele de cimbru si am rasturnat deasupra carnea cu ceapa si usturoi .
  7. Am adugat jumatate din cantitatea de patrunjel + o cana cu apa .
  8. Am pus vasul acoperit la cuptor  timp de 2.5 ore .
  9. O singura data am verificat carnea , dupa 2 ore . Am mai adugat 100 ml apa si am intors carnea .
  10. Am curatat si spalat cartofii . I-am fiert taiati cuburi si am preparat un pireu simplu fara  adausuri .
  11. Sosul rezultat a fost foarte gustos si pentru aceasta pireul nu a avut nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .
  12. Carnea de vitel la cuptor servita fierbinte impreuna cu pireu de cartofi , patrunjel verde a fost delicioasa si hranitoare .
  13. Alegeti salata preferata . Noi am avut salata de varza .
  14.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Folosind vasul de ceramica ,, gastra nu se incalzeste cuptorul in prealabil .

2

Daca avesti un sos gustos la friptura ,pireul nu are nevoie sa fie ,, incarcat'' cu lapte , unt sau smantana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean