Vulcani de ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 24 Iun 2012 | 6060 vizualizari

 

E prima dată când încerc această reţetă. Ştiam de ea de mai demult, doar ca nu aveam formele speciale în care se coc. Mi-am cumpărat forme de ceramică şi am pregătit prăjiturelele delicioase. Ştiu că nu sunt perfecte, dar promit să mai încerc şi alte variante. Încercaţi şi voi!

 

INGREDIENTE

Pentru 8 forme:
  • 200 g unt + extra pentru uns
  • 300 g ciocolată
  • 4 linguri cu zahăr+ extra pentru tapetat
  • 3 linguri cu făină
  • 3 ouă
  • piure de zmeură
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vulcani de ciocolată :

Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata şi zahărul.

Se toarnă totul într-un castron, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă bine după fiecare. Se încorporează şi piureul de zmeură făcut din 100 g fructe şi se omogenizează compoziţia.

Formele se ung cu unt şi se tapetează cu zahăr, apoi se toarnă compoziţie, fără să se umple totuşi.

Se coc la foc potrivit cam 10 – 12 minute. Se răcesc, apoi se pot servi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcani de ciocolată " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

madi_marin 1

25.06.2012, 16:55

alba_zori....multumesc...

sebirizescu 1

26.03.2013, 00:42

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:13

mmm...apetisanti vulcanii astia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]