Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.
Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.
Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.
Apoi se pune la foc mic spre mediu.
A nu se lasa nesupravegheat!
Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.
Se adauga si vanilia.
Se toarna treptat din vin.
Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.
Se fierbe la foc mic,mixand continuu.
Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.
Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.
1
Eu am facut si cu zahar pudra.
2
Vinul trebuie sa fie cel putin demisec sau dulce.
3
Dupa gust se poate adauga rom sau scortisoara.
4
Este demential de bun.