Zacusca

de luminita20_2006 in Conserve, 20 Sep 2010 | 7353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 3 kg rosii
  • 2 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • sare
  • 750 ml ulei
  • piper boabe
  • frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:


 vinetele si gogosarii se coc apoi se curata si se pun la scurs intr-o sita. Rosiile se dau prin masina de facut suc de rosii. Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da prin razaroare. Se pune intr-un ceapun ulei cand sa incins se adauga ceapa, cand devine incolora se adauga morcovul si se mai lasa un pic dupa care se pune vinetele si gogosarii tocati marunt iar la final sucul de rosii , Se amesteca bine si se lasa sa se faca la foc mic, se adauga sare si piper, foaia de dafin 1-2. Se lasa sa fiarba ~1h 30 min-2 ore la foc mic amestecad in ultima ora mai des sa nu se lipeasca. Este gata cand se ridica uleiul deasupra, se pune in borcane si se da la cuptor 15 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete