Zacusca

de LUK in Mancaruri de legume, 2 Oct 2011 | 8745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5kg vinete
  • 1kg ceapa
  • 2kg gogosari
  • 2.5kg ardei kapia rosu
  • 600ml bulion
  • 2 linguri de zahar
  • 750ml ulei
  • 14 foi de dafin
  • o lingurita piper macinat
  • sare-dupa gust
  • putin ulei pentru pus deasupra in borcane
  • si..rabdare..
Portii: 17
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

  Pentru inceput coacem vinetele si ardeii(daca aveti timp si rabdare coaceti si gogosarii-ii va da un gust mai dulce).Curatati vinetele si ardeii.Lasati la scurs.

Dam prin masina de tocat carne ceapa,vinetele,ardeii si gogosarii(curatati in prealabil de seminte si cozi)-pe rand.

Gogosarul il calim putin ,aprox. o jum. de ora pentru a se evapora cat mai multa apa.

Fierbem bulionul(eu am avut facut in casa) cu zaharul.Punem intr-o oala mare uleiul si apoi calim ceapa(cu grija sa nu o ardeti).Adaugam vinetele,ardeii,bulionul si gogosarii si amestecam mereu.La o ora dupa ce au fiert adaugam foile de dafin,sare si piperul.Eu am fiert-o cam 6 ore.Teoretic trebuie fiarta pana cand vedeti ca a iasit uleiul la suprafata,eu nu am mai avut timp ca deja se facuse 12 noaptea si a doua zi trebuia sa merg la servici.Oricum a iesit foarte buna.

Dupa ce a fiert am turnat-o fierbinte in borcane si am pus uleiul la incins.Fierbinte am pus cate o lingura in fiecare borcan(cat sa acopere suprafata) apoi am pus capacele si am invelit borcanele cu o patura subtire.Leam lasat asa pana a doua zi dupa masa cand am venit de la servici.

Dupa ce am venit de la servici am pus in tava aragazului putina apa(cam 2 pahare) si am aranjat borcanele cu zacusca in ea.Le am lasat asa in cuptor cam o ora la foc mic(120-130 grade) apoi am oprit focul,am scos borcanele,le am aranjat intr-o ladita,le am acoperit iarasi cu patura si abia dupa ce s-au racit le-am dus la depozitare in pivnita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (50)

LUK 1

17.10.2011, 16:54

multumesc Kori

Bucataras Medi 1

24.10.2011, 20:59

place mult............

LUK 1

25.10.2011, 08:19

multumesc Medi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate