Zacusca

de Zamfira in Zacusca, 8 Sep 2012 | 16326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 vinete
  • 20 ardei
  • 30 gogosari
  • 1 kg. ceapa alba
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l ulei
  • 3 linguri sare dura
  • 5 foi dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Vinetele, ardeii si gogosarii trebuie copti, curatati si tocati marunt.

Curatam ceapa, tocam marunt si-l calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, ardei si gogosari), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 90 - 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]