- 5 kg vinete
- 5 kg gogosari
- 2 kg ceapa
- 1 kg morcov
- 1 l bullion
- 1 l ulei
- sare
- piper
- foi de dafin.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:
- Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore.
- Se curata si celelate legume.
- Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul).
- Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta.
- Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot.
- Amestecam din cand in cand sa nu se lipeasca.
- De preferat sa se foloseasca o oala de tuci.
- Adaugam si gogosarul dat tot prin masina si amestecam bine.
- Lasam sa fiarba putin si adaugam si vinetele date prin masina sau taiate marunt.
- Verificam daca ceapa mai este crocanta , daca nu este inseamna ca zacusca este aproape gata.
- Potrivim de sare, adaugam piperul si foile de dafin.
- Adaugam si bulionul si lasam sa mai clocoteasca putin.
- Pregatim borcanele(le spalam bine si le uscam in cupor-in felul acesta le si sterilizam)
- Lasam sa se raceasca putin zacusca si o turnam in borcane.
- Le inchidem bine si le bagam 10 minute la cuptor.
- Le lasam acolo pana la racirea completa (pana a doua zi) dupa care le putem depozita in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.