Zacusca de ciuperci

de Bucataras Diana in Zacusca, 3 Ian 2017 | 4068 vizualizari

 

 M-am gandit ca va era dor de o zacusca. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 fire praz
  • 100 ml ulei
  • 500 g ardei gras/kapia/gogosar
  • 500 g rosii
  • 1 morcov
  • frunza de dafin
  • sare
  • usturoi
  • piper
  • cateva boame coriandru si ienibahar
  • Pentru zacusca picanta:
  • ardei iute sau fulgi de chili.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Coacem, curatam ardeii si ii taiem bucatele. Tocam ceapa si prazul marunt. Curatam morcovul si il radem. Oparim rosiile, le scoatem pielitele si le dam prin robot. Punem o cratita cu fundul gros pe foc, adaugam uleiul, punem ceapa si prazul si lasam 2-3 minute, amestecand tot timpul, apoi adaugam o cana de apa si lasam la inabusit la foc potrivit. Dupa cca. 10-15 minute, adaugam morcovul si lasam sa se inabuse in continuare. Adaugam ciupercile taiate felii sau cubulete si ardeii copti si lasam sa fiarba inabusit (punem un capac). Cand s-au inmuiat ciupercile, adaugam rosiile, sarea, usturoiul, piperul si dafinul. Lasam sa fiarba, amestecand des, pana scade zeama la consistenta dorita. Potrivim de sare, adaugam boabele de coriandru si ienibahar si oprim focul. Daca dorim, putem face si zacusca picanta. Punem jumatate din cantitate in borcane, iar in cealalta jumatate adaugam 1 ardei iute tocat si un praf de fulgi de chili sau dupa gust si mai dam intr-un clocot. Oprim focul, lasam sa se linisteasca si punem in borcane. Sterilizam 30 de minute, din momentul in care a inceput sa fiarba apa. Lasam borcanele sa se raceasca sub paturi/prosoape pana a doua zi. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din cantitatile de mai sus, ies 3-4 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

kytz 1

03.01.2017, 17:09

Foarte buna, mai ales ca are si praz!

miki_a 1

03.01.2017, 18:39

mirela0911 1

03.01.2017, 20:16

Buna de tot!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca din vinete si ardei kapia