Zacusca de vara

de Valclaudia in Zacusca, 24 Iul 2014 | 6105 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • cca 250 gr. champinion
  • 2 cepe potrivite
  • 4 ardei grasi
  • 2 morcovi mari
  • 150 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 cutiuta pasta de tomate
  • cateva boabe de piper
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vara:

Curatam si spalam legumele.

Separat le trecem prin robot sa le maruntim fin, incepand cu ceapa.

Odata maruntita, o calim in ulei cca 15 minute.

Trecem prin robot si ardeiul, il punem peste ceapa calita si mai lasam la sotat alte 15 minute.

Morcovul taiat bucati se trece si el prin robot, apoi se adauga peste ceapa si ardei la calit pentru alte 15 minute.

Dovlecelul (curatat de coaja), de asemenea, il macinam fin si il calim alaturi de restul legumelor alte 30 minute.

Ciupercile, curatate de coaja, spalate in doua-trei ape, se macina la robor si se adauga peste amestecul deja calit.

Amestecam destul de des in zacusca obtinuta, sa nu se prinda de oala,pana incepe sa iasa uleiul la suprafata.

Adaugam boabele de piper, foile de dafin, sare dupa gust si pasta de tomate, mai fierbem cca 10 minute si oprim focul.

Se pune in borcanele sterilizate,se fierb in baie de aburi cca 1 ora, se acopera in patura, se lasa acoperite pana dimineata, apoi se depoziteaza pe raft in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Criss 1

25.07.2014, 10:28

Xandrinne 1

25.07.2014, 10:32

RuxyRux 1

26.07.2014, 22:42

O adooooooooor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]