Zacusca de vinete cu legume

de ianculubita in Zacusca, 20 Sep 2013 | 8708 vizualizari

 

La cererea "publicului"mancator de zacusca multa(sotul meu)am facut aceasta zacusca cu reteta pe care v-o recomand si voua; a iesit buna,buna de tot!!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg vinete
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 1 kg dovlecei
  • 2 kg ardei kapia
  • 2 ardei iuti
  • 1 cana cu ulei
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 kg de rosii bine coapte
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri sare
  • 1 frunza de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu legume:

Punem intr-un vas de tuci ulei. Eu am vasul ramas de la mama, arata urat pentru ca este vechi, dar nici eu nu sunt mai noua!! important e ca-si face treaba buna!! Deci dupa cum spuneam, cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata marunt, morcovul si dovleceiii rasi, sarea, zaharul. Dupa ce s-au calit 15-20 minute adaugam vinetele si ardeiii care au fost copti, curatati, puse pe un tocator sa se scurga si apoi le pasam cu blenderul, ardeiii iuti taiati marunt cu tot cu seminte. Amestecam totul bine, adaugam frunza de dafin, usturoiul pisat, daca este nevoie adaugam si 1 cana cu apa, apoi dam vasul la cuptor pentru 2-3 h la foc mic. Dupa acest timp, daca zacusca e suficient de scazuta, mai potrivim de gust, punem in borcane curate, fierbem borcanele 30 minute, le lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

pentru cine doreste,poate adauga in zacusca si cateva masline

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Irina 1

20.09.2013, 10:43

Tare gustoasa trebuie sa fie!

_Alina_ 1

20.09.2013, 11:17

ianculubita 1

20.09.2013, 14:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]