Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă

de Ade200 in Mancaruri de post, 1 Iun 2012 | 7043 vizualizari

 

Au apărut pe piaţă puzderie de bureţi de rouă, dupa aceste zile ploioase. Nu rataţi ocazia să vă începeţi "biblioteca de iarnă cu conserve".

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ciuperci
  • 750 g de ceapă
  • 500 ml de bulion
  • 250 ml de vin alb
  • 750 ml de ulei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • curry(opţional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă:

Se curăţă şi se spală bine ciupercile. Se taie bucăţele şi se opăresc în apă clocotită sărată 10 minute.Dacă sunt fragede, se pot prăji direct în nişte ulei că lasă ele apa destulă, acestea au fost mici şi nu le-am tăiat!
Se căleşte ceapa. Se pun ciupercile, vinul, bulionul, sare, piper, foi de dafin.
Se fierbe până scade zeama şi iese uleiul la suprafaţă. Se pune în borcane si se fierbe în dunst(aburi) 30 de minute, a doua zi la fel. 

TIPS-URI

1

Puteţi folosi orice tip de ciuperci.

2

Sa folosiţi un vin de calitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca mea cu ciuciuleţi sau bureţi de rouă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

01.06.2012, 23:21

chiar merita

Bya Ralu 1

03.06.2012, 17:59

da-mi si mie 2 borcane

andreea_angelo 1

25.06.2012, 14:44

si eu vreau macar pe o feliuta de paine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]