"Zama" de cartofi cu afumatura

de amalia01 in Ciorbe, 19 Dec 2014 | 4094 vizualizari

 

O "zama" pe care bunica ne-o pregatea in vacanta de iarna, dupa ce taia porcul si afuma ciolanele.

 

INGREDIENTE

  • - 1 buc de ciolan afumat
  • - 2 morcovi
  • - 1 ceapa alba
  • - 8 cartofi rosii mari
  • - sare
  • - tarhon (o lingurita)
  • - smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Zama" de cartofi cu afumatura:

-- intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os;

- intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in apa cu putina sare;

- cand sunt aproape fierte adaugi carnea de pe ciolan si cartofii curatati si taiati cuburi;

- lasi la fiert pana cand totul este bine patruns;

- la final adaugi tarhonul tocat si dregi cu Maggi secretul gustului intensavor de legume;

Servesti in strachina de lut, dreasa cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Zama" de cartofi cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi, reteta gustoasa a bunicii