Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulada de cartofi cu carne tocata

In Aperitive / Garnituri la 16 Sep 2011

Se curata cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se paseaza, se adauga margarina, laptele si sare dupa gust Ceapa se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare si ardeiul tocat. Se adauga pasta de tomate, 100 ml apa si cand incepe sa fiarba se adauga carnea....

Saratele

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Cum se prepara reteta de saratele : branza o dam prin razatoare ochiuri mici adaugam margarina la temperatura camerei si omogenizam cu branza adaugam praful de copt si la final faina treptat, pana obtinem aluatul dorit(trebuie sa iasa un aluat tare si care se poate modela) pe masa de...

Chiftele de dovlecei cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2011

fierbem cartofii curatam dovlecei i,ii dam prin razatoare si ii stoarcem bine de zeama curatam morcovul,il dam prin razatoare ceapa o tocam marunt curatam cartofii si ii pisam cu o furculita, adaugam si restul ingredientelor,amestecam bine, luam cu o lingurita din compozitie si...

Tarta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Pentru tarta cu legume se cerne faina intr-un bol, se face gaura in mijloc se adauga sare, zahar, drojdie, 3 linguri de apa calduta. Se amesteca si se lasa 5 minute, dupa care se adauga oul si se framanta adaugand apa. Se lasa 30 minute la odihnit Se intinde o foaie, se aseaza in tava ,se...

Dovlecel pane cu branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2011

se curata dovleceii,se taie felii si se presara sare deasupra, ii lasam 40 min batem grisul cu ouale,piper adaugam branza trecem feliile prin ou dupa care le prajim in ulei incalzit le scoatem pe un prosop absorbant  

Vinete pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2011

Se curata vinetele de coaja,le taiem rondele de cca 1 cm grosime,le stropim cu zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza dupa gust dupa care se lasa la scurs 30 min. Amestecam ouale cu faina,usturoiul pisat. Trecem vinetele prin ou dupa care le prajim in ulei incalzit si le scoatem pe un...

Chiftelute de pui

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2011

se curata usturoiul si se piseaza se curata morcovii si se dau prin razatoare pieptul de pui se curata de piele si se trece prin masina de tocat se adauga si patrunjelul tocat,ouale,faina,sare,piper dupa gust,se amesteca toate ingredientele se uda mana si se formeaza chiftelele. se...

Tarta cu branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2011

am tras covrigii prin masina de tocat carne am topit untul si am amestecat cu covrigeii, se adauga sare dupa gust am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat branza data prin razatoare, rosiile taiate, sare si am amestecat bine am uns o tava cu unt si am tapetat-o cu faina. Aam adaugat...

Omleta cu fasole galbena

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2011

Se curata ceapa, se caleste in putin ulei, se adauga fasolea fiarta si taiata. Se lasa sa se prajeasca putin impreuna si se adauga ouale batute cu un praf de sare. Dupa ce s-au rumenit se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii

Bruschete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2011

se taie painea felii si se ung cu putin unt se adauga rosiile taiate cubulete se rade branza si se adauga peste rosii, se adauga putin busuioc uscat sau proaspat, se adauga sare dupa gust se aseaza in tava unsa cu unt si se da la cuptor pana se rumenesc putin

Dovlecei pane la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Iul 2011

Spalam dovleceii bine si ii curatam de coaja, ii taiem felii si ii presaram cu sare. Batem ouale bine, adaugam uleiul si apa, piper,  faina cat sa iasa un aluat mai gros ca la clatite. Adaugam mararul spalat si tocat, omogenizam bine Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina....

Chiftelute din cartofi cu orez

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2011

se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si se zdrobesc cu furculita orezul il spalam si il fierbem in apa cu sare si putin ulei curatam usturoiul,il pisam,tocam ceapa si patrunjelul,castravetii ii tocam...

Hachis Parmentier

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

pieptul de pui impreuna cu legumele si verdeata se toaca sau se dau prin masina de tocat carne cum am procedat eu, apoi calim compozitia in putin ulei de masline,potrivim de sare,piper dupa gust ungem o tava termorezistenta cu unt si punem compozitia de carne ca prim strat din cartofii...

Orez cu oua

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2011

se spala orezul, se pun la fiert in apa cu sare se curata ceapa, se toaca si se caleste putin, se adauga si firele de usturoi tocat,morcovul curatat si tocat marunt,rosiile si se lasa sa se prajeasca putin,se potriveste de sare se fac ochiuri din oua. orezul fiert se scurge de apa se...

Dovlecel umplut

In Aperitive / Garnituri la 6 Iun 2011

se spala dovleceii, apoi se taie in 2 pe lung si se scoate miezul se curata ceapa, se taie marunt, se caleste putin, se adauga morcovul curatat si taiat felii, rosiile taiate, carnea afumata taiata bucati, sucul de rosii, miezul de la dovlecei, patrunjel, sare, busuioc si se lasa sa fiarba...

Sufleu de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2011

Se curata de coaja dovleceii si se dau prin razatoare. Se scurg bine de apa La 4 oua se separa albusurile de galbenus. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Se adauga galbenusurile si se amesteca Se adauga dovleceii, ceapa tocata, usturoiul pisat, patrunjelul tocat(cateva fire). Se...

Cartofi noi prajiti cu marar

In Aperitive / Garnituri la 1 Iun 2011

se curata cartofii, se spala si se taie se pune ulei in tigaie si cand s-a incins bine se adauga cartofii inainte cu 2 min inainte sa ii scoatem adaugam ceapa,usturoiul,mararul tocat marunt si se amesteca avand grija sa nu le ardem ii scoatem pe un servetel absorbant dupa care se pun in...

Pui Shanghai

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2011

se taie  pieptul de pui suvite cat degetul se maruntesc fulgii de porumb se face o compozitie din apa,oua,curry,sare,piper,boia de ardei,faina se ia cate o suvita si se trece prin compozitia de ou dupa care se trece prin porumbul maruntit se prajesc in uleiul incins la foc potrivit

Cartofi noi cu marar la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

se curata cartofii, se taie si se spala se toaca, ceapa,usturoiul, mararul marunt si se amesteca cu cartofii se aseaza in tava cartofii intr-un bol se amesteca apa, sare, piper si boia de ardei si se pune peste cartofi,se acopera cu folie de aluminiu se da tava la cuptor, amestecand...

Omleta cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2011

se fierbe mazarea in apa cu sare se curata ceapa,usturoiul, se toaca marunt si se calesc putin in ulei se adauga mazarea si se lasa putin sa se caleasca impreuna ouale se bat cu sare se adauga peste mazare ,se amesteca,se intoarce cu o farfurie se mai lasa putin sa se rumeasca si...

Snitele de pui in crusta de fulgi de porumb

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2011

se spala pieptul de pui si se sterge cu un prosop de hartie se taie felii si ii condimentam cu piper si condimete pentru pui se bat ouale cu un pic de sare,usturoiul pisat fulgii de porumb ii pisam cu blenderul sau cu sucitorul punem uleiul in tigaie sa se incalzeasca luam cate o...

Omleta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

se curata ceapa si se caleste putin se adauga spanacul si usturoiul pisat se lasa putin sa se caleasca impreuna se bat ouale cu sare si se adauga peste spanac, se amesteca si se scoate pe o farfurie noi am servit cu pulpa de porc la tava a fost delicioasa

Budinca de cartofi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2011

Se curata si se spala cartofii, se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scot intr-o sita si se lasa sa se raceasca Se tapeteaza o tava sau o oala cu unt si pesmet. Separat amestecam branza rasa prin razatoarea mica, adaugam smantana si ouale, omogenizam. Cartofii fierti se...

Pateuri cu salam

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

Se pune faina intr-un castron mai mare. Se face maiaua din drojdie,sare,1 lingura zahar,putina apa si 2 linguri de faina . Se amesteca si se lasa 15 min. Se rastorana maiaua peste faina ,se adauga zaharul si se framanta iar la final se framanta coca cu ulei. Se lasa o ora la dospit....

pateuri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2011

 Se cerne faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga drojdia sarea,zaharul,un pic de apa calduta se amesteca cu un pic de faina si se acopera si se lasa 15 min la dospit se framanta coca si se lasa 1 ora intr-un loc calduros  ciupercile se spala si se pun...

Piure cu smantana si branza

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2011

se curata cartofii, se spala, se taie si se pun la fiert cand au fiert se scurg de apa si se adauga margarina, smantana, branza taiata si se amesteca. Se adauga condimente si se amesteca  

Chiftele din paine

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2011

Se inmoaie painea in apa (nu se lasa in apa, doar se inmoaie). Se curata usturoiul si se piseaza, se face mujdei. Se pune carnea intr-un lighean, se adauga painea,usturoiul,morcovul dat prin razatoare. Se adauga si restul de ingrediente, se amesteca bine(nu se pune faina) Se unge o...

Omleta cu salam si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2011

Se curata ceapa si se taie marunt ,se pune la calit ,se adauga si salamul taiat si se lasa sa se prajeasca . Se adauga cascavalul si se lasa pana aproape este topit. Se bat ouale cu sare si se adauga peste salam. Se amesteca dupa care se intoarce cu ajutorul unei farfuri,se aseaza din nou...

Oua umplute cu pate

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

se fierb ouale in apa cu sare dupa ce s-au racit se curata si se taie in 2 pe lung se  amesteca galbenusurile,margarina,mustarul si pateul se omogenizeaza bine, se umplu ouale cu compozitia si se orneaza dupa preferinta

Oua vopsite si machiate

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2011

Degresam ouale spalandu-le cu detergent de vase dupa care le clatim bine Le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere,adaugam o lingura de sare si o lingura de otet, le fierbem 8-10 min Adaugam 1 l de apa fierbinte intr-o oala,adaugam si 6 linguri de otet dupa care adaugam vopseaua si...

Afisate 121 - 150 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]