Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulouri de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2013

Dovleceii ii spalam dupa care ii curatam de coaja, Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si cand clocoteste adaugam dovleceii,ii lasam sa fiarba cca 10 min cat sa se inmoaie, Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca bine dupa care ii taiem felii subtiri pe lungime, Batem ouale cu...

Rulada cu pateu

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2013

Blat -topim untul la foc mic dupa care adaugam toata faina si amestecam bine, Adaugam treptat laptele rece,amestecand continuu,punem din nou pe foc si adaugam cate 1 ou amestecand bine dupa fiecare,potrivim de sare dupa gust si omogenizam, Turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu...

Crochete de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2013

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare, Ii scurgem de apa ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja si ii pisam,adaugam cascavalul ras,ou,faina,sare si piper dupa gust, Amestecam bine,se obtine un aluat lipicios,...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2013

Taiem felii de cascaval grosute, Batem bine ouale cu sare si piper dupa gust, In 2 farfurii adaugam faina si pesmetul, Feliile de cascaval le trecem prin faina,oul batut,pesmet si repetam incam o data(avand grija sa acoperim bine cascavalul sa nu ne trezim ca ne curge in tigaie) Se...

Salata de legume in paine

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

Oule le fierbem tari  in apa cu sare,le scoatem in apa rece si lasam sa se raceasca,dupa care le vom curata de coaja Cartofii ii curatam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert,dupa care ii scurgem si ii lasam sa se raceasca, Legumele le fierbem in apa cu sare,le scurgem de apa si lasam...

Rulada tricolora

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2013

Pregatim 3 boluri in care vom face aluaturile , Aluatul- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam smantana,faina amestecata cu praful de copt,adaugam ingredientul care  ii va da culoarea,albusurile si amestecam cu o lingura, Repetam operatiunea si...

Rulada cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2013

Aluat- mixam albusurile cu un praf de sare,galbenusurile si mixam bine,adaugam spanacul(fiert inainte daca e proaspat)faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu o lingura,turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea....

Spirala cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2013

Coca - Amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute. Umplutura - punem apa la fiert intr-o oala si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul si fierbem cca...

Empanadas cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2013

Coca - intr-un vas amestecam faina cu sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete, ouale batute usor si framantam o coca nelipicioasa. Invelim coca cu o folie si dam la rece cat pregatim umplutura. Umplutura - curatam morcovul si ciupercile le spalam si le scurgem bine de apa Intr-o tigaie...

Omleta Inimioara

In Aperitive / Garnituri la 2 Apr 2013

Batem ouale cu praful de sare si dam deoparte 2 linguri. Tocam ceapa, ardeiul, maslinele, fasolea galbena si le adaugam peste compozitia de oua Intr-o tigaie adaugam putin ulei, ungem si marginile putin, cand s-a incalzit adaugam cate putin din compozitia de ou si cu o lingura de lemn o...

Mamaliga cu ghebe la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2013

Ghebele le spalam si le tocam bucati mai mari, Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam ghebele,o cana de apa si potrivim de sare si piper dupa gust,lasam sa fiarba cca 10 min,adaugam mararul,usturoiul zdrobit si mai lasam pe foc cca 5 min,la final cand au fiert ghebele adaugam...

Briose cu cascaval si masline

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2012

Amestecam bine ouale batute cu laptele si uleiul, Taiem cascavalul cubulete,maslinele taiate rondele,ceapa o tocam marunt(si o scurgem de apa) Adaugam peste compozitia de ou si omogenizam Separat amestecam faina cu praful de copt,adaugam compozitia de ou si omogenizam Turnam...

Cartofi si oua invelite in bacon

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2012

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare (cat sa intre furculita in ei). Ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca La fel procedam si cu ouale, cand sunt gata le scurgem de apa si le lasam in apa rece dupa care le curatam Pe fiecare cartof adaugam cate 1 felie de bacon,...

Chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 21 Sep 2012

Curatam legumele si le spalam Eu am folosit robotul de bucatarie,prima data am tocat patrunjelul,morcovii si brocoli, Cartofii dupa ce i-am tocat i-am stors de zeama bine Am amestecat compozitia de cartofi cu morcovii,brocoli,adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine(adaugam...

Cartofi picanti

In Aperitive / Garnituri la 12 Sep 2012

Spalam cartofii bine (cu un burete) Ii punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute (cat sa intre furculita in ei) Se scurg de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca putin ca sa ii putem curata, dupa care ii lasam sa se raceasca complet Taiem cartofii cuburi,...

Orez prajit cu ou

In Aperitive / Garnituri la 24 Iun 2012

Orezul il fierbem in apa cu sare. Batem ouale bine cu un praf de sare, adaugam firele de ceapa taiate. Intr-o tigaie incalzim uleiul, adaugam ouale si amestecam usor, adaugam orezul fiert si amestecam pana cand ouale sunt bucati mici. Adaugam rosia tocata marunt si mai lasam pe foc cca 1-2...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 21 Iun 2012

Curatam dovleceii si ii taiem felii nu foarte groase. Le saram si le asezam pe servetele de bucatarie Batem ouale cu sare si piper, adaugam berea si faina (aluatul sa fie putin mai gros ca cel de la clatite). La final adaugam si patrunjelul tocat marunt, Intr-o tigaie incalzim uleiul foarte...

Chiftelute de dovlecei cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Iun 2012

Curatam dovleceii si ii dam prin razatoarea cu ochiuri mari,il saram si il stoarcem bine, Ceapa o dam prin razatoare sau o tocam marunt, Adaugam si restul de ingrediente si amestecam bine, Intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu o lingura am format  gramajoare si am dat tava la...

Tarta cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2012

Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete la temperatura camerei,adaugam zaharul si sarea,drojdia dizolvata in putina apa calduta si oul,framantam un aluat omogen nelipicios, Invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min U MPLUTURA - pieptul de pui il taiem...

Cartofi noi cu mustar

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2012

Cartofii ii radem de coaja sau ii spalam foarte bine. Ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei. Carnatii ii taiem rondele si ii prajim putin in ulei. Intr-un vas amestecam mustarul cu uleiul si sarea. Trecem cartofii prin amestecul de mustar, dupa care ii asezam in...

Urdoaice

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2012

Cernem faina, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie si amestecam. Facem gaura in mijloc, adaugam ouale batute, drojdia dizolvata cu putin lapte, adaugam uleiul si berea si incepem sa framantam adaugand treptat laptele. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Amestecam bine urda cu ouale,...

Placinta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Amestecam faina cu sarea, drojdia uscata, adaugam uleiul si laptele treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic. Il acoperim si lasam deoparte 40 minute. Spalam frunzele de la spanac sub un jet de apa rece, il oparim cca 3 minute cu apa fiarta cu sare. Ceapa verde o tocam si o...

Painici cu salata de icre si unt aromat

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2012

Faina o amestecam cu sare si zahar, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta sau lapte, adaugam smantana si sana treptat si framantam pana nu se lipeste de maini. Acoperim si lasam la dospit 1 ora Luam cate o bucata de coca si o intindem dreptunghiular, ungem cu...

Carnati in aluat

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2012

Faina o amestecam cu zaharul si sarea, facem gaura in mijloc, adaugam praful de copt stins in otet, uleiul, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta, daca este nevoie Intindem o foaie si taiem patratele. Asezam o bucata de carnati si rulam Asezam in tava unsa cu ulei,...

Inimioare de oua

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2012

Taiem carnatii pe mijloc, dar nu pana la capat, intr-o parte (lasam cca 1 cm) Unim capatele si fixam la un capat cu scobitoarea Asezam in tava unsa cu ulei Spargem ouale in mijloc, condimentam  si dam tava la cuptor pana se fac ouale Am taiat ceapa verde cand am scos tava.

Tarta cu smantana si oua

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2012

Drojdia o dizolvam in putin lapte, un praf de sare si amestecam Cernem faina. Facem gaura in mijloc si adaugam oul batut, untul moale, zahar, un varf cutit sare, drojdia si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. Acoperim si lasam cca 30 min la dospit. Pulpele le fierbem in...

Oua vopsite natural

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2012

Eu am folosit oua cu coaja maro Am spalat bine ouale cu detergent de vase, Intr-o oala se adauga cojile de ceapa,bucati de sfecla,otet,se adauga ouale si se acopera cu coji de ceapa,se pune oala pe foc mic avand grija sa nu se crape(doar cu lingura de lemn sau de silicon) Eu le-am fiert...

Cartofi umpluti cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2012

Cartofii se fierb in coaja cca 30 min(sa intre furculita in ei) Ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece. Cand s-au racit ii curatam si ii taiem in 2 si scobim la mijloc Ciupercile le spalam si le curatam,le fierbem cca 10 min Ceapa o tocam marunt si o calim putin,...

Chiftele cu ou

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2012

Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. La fel am procedat cu morcovii. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam si pasam cu furculita. Adaugam carnea, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, usturoiul dat prin razatoarea mica, sare,...

Cartofi copti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2011

Cartofii ii spalam bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand au fiert cartofii pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Le taiem un capac si ii scobim. Adaugam salam, branza, cate 1 ou si putina sare. Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii...

Afisate 91 - 120 din 162 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Valurile zilei sunt prielnice, soarele e pe cer, atmosfera e perfecta, stelele sunt aliniate pentru succes, iar tu esti la fel de nedumerit.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]