publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Chifle mediteraneene
Cernem faina, pe margine punem sarea, facem gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa si zaharul. Adaugam condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa calduta treptat si dupa ce s-a incorporat bine, adaugam uleiul si mai framantam cca 8 minute Dam forma rotunda aluatului,...
Paine cu cartofi si patrunjel
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert cu condimente, ii pisam cu furculita, adaugam cascavalul dat prin razatoare, patrunjelul tocat, sare dupa gust. Faina o cernem intr-un lighean, facem gaura in mijloc, adaugam drojdia, zaharul, uleiul si amestecam. Adaugam cartofii si incepem sa...
Mini pizza
Framantam un aluat nelipicios din ingredinte, il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Pieptul de pui il taiem fasii si il prajim putin, apoi il lasam sa se raceasca. Fierbem 1 ou(sa fie tare galbenusul). Ardeii il taiem felii si dam cascavalul prin razatoare. Intindem o foaie,...
Pizza de casa
se cerne faina intr-un castron, se face gaura in mijloc si se adauga laptele caldut, drojdia, sare, 3 linguri ulei, zaharul si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basicute. Se adauga oul si se framanta coca din cand in cand avand mana unsa cu ulei. Se lasa sa se odihneasca coca pana isi dubleaza...
Turte
se cerne faina intr-un castron mai mare,se face gaura in mijloc si se adauga drojdia, margarina, sarea si zaharul. Se amesteca cu putina apa calduta si se lasa pana face basici, cca 15 minute. Se framanta coca si se lasa pana isi dubleaza volumul se imparte coca in bucati, dupa...
Paine dulce
se cerne faina intr-un lighean, se face o gura in mijloc se adauga margarina, drojdia, oul, sare, 3 linguri se zahar, 3 linguri de apa calduta si se amesteca cu un pic de faina. Se acopera si se lasa 15 minute, dupa care adaugam si restul de zahar si framantam coca. La final o framantam cu 50 g...
Covrigi cu mac
se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Se amesteca cu 2 linguri faina si se lasa 15 min, dupa care se framanta coca. Se lasa 1 ora la dospit, dupa care se fac covrigii. Se rupe bucati coca. Se ia o bucata si se...
Paine impletita in 3
se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga zaharul si sarea. In mijloc se pune drojdia si 3 linguri de apa calduta, se amesteca impreuna cu 2 linguri faina si se lasa 15 min dupa care se framanta coca. Se lasa o ora la dospit, apoi se rupe in bucati egale. Se unge...
Paine cu kaizer
Se face maiaua din drojdie,un praf de sare si unul de zahar,2 linguri de apa si 1 de faina. Se lasa 15 min sa faca basici dupa care se framanta coca. Se lasa o ora la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghi,se cresteaza marginile. In mijloc se adauga kaizer dupa care se...
Chifle cu usturoi
Se face maiaua din drojdie, sare, zahar, margarina si 2 linguri faina. Se lasa 15 min pana face basici. Se pune faina intr-un castron mai mare se face gaura in mijloc si se adauga maiaua. Usturoiul il curatam si il pisam cu un praf de sare si se adauga peste maia. Se framanta coca, se lasa o ora...
Paine neagra
facem maiaua din 1 ou, 2 linguri de apa calduta, margarina si un pic de sare , amestecam si lasam 15 min, intr-un lighean punem faina facem gaura in mijloc adaugam maiaua,framantam aluatul si lasam o ora la cald pana isi dubleaza volumul dam forma pe care o dorim painii. eu am...
Paine margareta
se pune faina intr-un lighean se face o gaura, se adauga zaharul, sarea, drojdia, margarina, uleiul. Se amesteca cu o lingura de faina si se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat care nu se lipeste de maini. Se lasa coca o ora pana isi dubleaza volumul, dupa care ungem o tava...
Paine impletita
Se pune faina intr-un lighean, se face o gaura la mijloc unde se adauga drojdia, un ou, uleiul, sarea, zaharul. Se amesteca cu o lingura faina si se lasa 15 min sa fac basici, dupa care framantam coca pana nu se lipeste de maini. O lasam sa creasca o ora, dupa care luam cam jumatate din coca si o...
Primii mei covrigi
se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc, se pune drojdia amestecata cu putina apa calda, se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul. se rup bucati se modeleaza covrigi, dupa ce am terminat de...
Mini baghete
punem faina intr-un lighean facem o gaura in mijloc,adaugam 1ou,laptele,drojdia,zaharul,un pic de sare, amestecam cu un pic de faina,lasam 10 min pana face besici,framantam coca bine o lasam 1 ora pana isi mareste volumul, cand a crescut luam cate o bucata, o intindem un pic dupa...
Chifle cu mac
Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-o incapere ferita de curenti,acoperim ligheanul....
Pizza cu carnati si salam
amestecam intr-un castron drojdia cu o lingura faina, 3 linguri apa calda, putin zahar. Amestecam pana obtinem o pasta omogena, acoperim si o lasam pana se umfla si face spuma. Punem intr-un castron faina iar in mijlocul ei turnam amestecul de drojdie, ulei, sare si amestecam pana formam un aluat...